جدول شماره ۱: فضای فیزیکی |
نظر کارشناس/ امتیاز |
امتیاز |
۱ |
آزمایشگاه با توجه به رعایت نوع و حجم فعالیت، در محل مناسب ، دارای نور ، با مساحت کافی و تهویه مناسب احداث شده است. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۲ |
آزمایشگاه حداقل به سه قسمت اصلی تفکیک شده است. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۳ |
محل نگهداری حلال ها ، محیط کشت ، مواد شیمیایی ، تجهیزات و مواد مصرفی تفکیک شده است. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۴ |
آزمایشگاه از شرایط بهداشتی مطلوب ( نوع نظافت و تمیز کاری ) برخوردار است. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۵ |
دیوارها ، کف ، سقف و سطوح کاری آزمایشگاه و انبار قابلیت نظافت و شستشو دارند. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۶ |
دما ، رطوبت و تهویه آزمایشگاه و انبار مطابق دستورالعمل مربوطه به طور منظم کنترل و ثبت می شود. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
جمع امتیاز |
جدول شماره ۲: عملکرد دانشجویان / کارشناسان |
نظر کارشناس / امتیاز |
امتیاز |
۱ |
توانمندی و تعداد دانشجویان ، کارشناسان با شرح وظایف آزمایشگاه و حوزه های فعالیت آن مطابقت دارد. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۲ |
شرح وظایف کارشناسان آزمایشگاه و تکنسین های آزمایشگاه به صورت مصوب وجود دارد. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۳ |
سوابق آموزش های مهارتی، تخصصی و ایمنی دانشجویان ، کارشناسان آزمایشگاه وجود دارد. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۴ |
دانشجویان، کارشناسان در بدو ورود یا به صورت ادواری و با توجه به شرح وظایف، آموزش های تخصصی، مهارتی و ایمنی را طی نموده اند. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۵ |
دانشجویان ، کارشناسان در آزمایشگاه فعالیت منظم و مستمر دارند. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۶ |
حسن رفتار و رعایت اصول ایمنی توسط دانشجویان، کارشناسان در محیط آزمایشگاه مورد تأیید می باشد. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
جمع امتیاز |
جدول شماره ۳: کنترل مدارک و سوابق |
نظر کارشناس / امتیاز |
امتیاز |
۱ |
مستندات مربوط به انجام فرایند آزمون ( شامل روش های آزمون ،روش کار با دستگاه ها، روش های اعتبار بخشی و...) به روز بوده و به طور مناسب توزیع شده و در دسترس میباشد |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۲ |
فهرست تجهیزات و دستگاه های مشغول به کار، در آزمایشگاه موجود و در دسترس دانشجویان می باشد. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۳ |
دستورالعمل های کار با دستگاه ها و انجام کالیبراسیون داخلی دستگاه ها مستند شده و در اختیار کارشناسان و دانشجویان می باشند. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۴ |
روش انجام آزمون های شیمیایی و فیزیکی موجود در دسترس دانشجویان می باشد. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۵ |
دستورالعمل نحوه محلول سازی تهیه و در دسترس کارشناسان و دانشجویان می باشد. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۶ |
نتایج بدست آمده از آزمون ها ثبت شده و قابل ردیابی است |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۷ |
درصورت وجود قرارداد با آزمایشگاه همکار، مستندات و سوابقی دال بر ارسال نمونه وجود داشته و آزمون های تخصصی در زمان تعریف شده در قرارداد انجام شده است |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۸ |
آمار ثبت درخواست ها و تعداد آنالیزها در سامانه لبزنت ، شاعا ثبت شده است . |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۹ |
تجهیزات موجود با حوزه فعالیت آزمایشگاه مطابقت دارند. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
جمع امتیاز |
جدول شماره ۴: الزامات فنی |
نظر کارشناس / امتیاز |
امتیاز |
۱ |
نمونه های وارده به آزمایشگاه قبل از انجام آزمون با کد منحصر به فرد در سامانه لبزنت ثبت و از طریق سامانه قابل ردیابی می باشند. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۲ |
لوازم شیشه ای مورد نیاز در آزمایشگاه موجود بودهو در صورت لزوم کالیبره می باشند. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۳ |
تجهیزات مورد نیاز دارای شناسنامه و کد منحصر به فرد میباشد. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۴ |
تجهیزات موجود در آزمایشگاه دارای گواهی و برچسب کالیبراسیون با تاریخ معتبر ازشرکت های دارای تأیید صالحیت می باشند. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۵ |
مواد و حلال ها مطابق دستورالعمل نگهداری، لیست ،کد گذاری و تفکیک شده و اصل FEFO ۵ رعایت می شود |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۶ |
مواد، محلول ها و ترکیبات شیمیایی موجود در آزمایشگاه از شرکت های معتبر خریداری شده است. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۷ |
مواد شیمیایی و محیط های کشت ( در خصوص آزمایشگاه کشت سلول ) که داخل یخچال نگهداری می شوند تفکیک شده و دمای یخچال کنترل و ثبت می شود. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۸ |
کنترل کیفی استریلیزاسیون بطور منظم ( با چسب اتوکالو و یا بیواندیکاتور اتوکالو ) انجام و ثبت می شود. ( در صورت وجود ) |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۹ |
در آزمایشگاه برگه اطلاعات ایمنی مواد شیمیایی(MSDS ) موجود میباشد. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۱۰ |
نحوه برچسبگذاری محلول های تهیه شده مناسب و موارد ذکر شده قابل ردیابی میباشند. )نام محلول ،تاریخ تهیه ،نام فرد تهیه کننده و شرایط نگهداری) |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۱۱ |
کیفیت آب مقطر مصرفی آزمایشگاه به طور ماهانه کنترل و ثبت می گردد. ( pH و هدایت الکتریکی ) |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۱۲ |
هود های آزمایشگاهی فعال و دارای مکش کافی می باشد. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۱۳ |
تعداد هود متناسب با فعالیت آزمایشگاه و دارای لامپ UV (کمتر از۱۰۰۰ساعت) و فیلتر هپا (کمتر از۱۰۰۰ساعت کارکرد) و کالیبره می باشند. (در صورت وجود) |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
جمع امتیاز |
جدول شماره ۵: الزامات ایمنی و بهداشت |
نظر کارشناس / امتیاز |
امتیاز |
۱ |
آزمایشگاه از لحاظ رعایت اصول ایمنی (دوش اضطراری، چشم شوی ، سیستم اطفاء حریق، جعبه کمک های اولیه حاوی ملزومات مورد نیاز ) مناسب می باشد. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۲ |
کارکنان آزمایشگاه از لوازم حفاظت فردی ( ماسک ، عینک ، دستکش و روپوش ) در حین کار استفاده می نمایند. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۳ |
پسماندها به طور مناسب تفکیک و بطوراصولی امحاء می شوند. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۴ |
اقداماتی جهت جلوگیری از ورود جوندگان و حشرات موذی به آزمایشگاه انجام شده است. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۵ |
آزمایشگاه دارای برنامه و چک لیست نظافت بوده و بطور روزانه نظافت انجام می شود. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۶ |
نظم و ترتیب در کلیه فضاهای آزمایشگاهی و انبار رعایت می شود. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۷ |
هودهای موجود، سیستم تهویه آزمایشگاه به صورت دوره ای مورد بازبینی و کنترل قرار می گیرد. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۸ |
سیلندر های گاز موجود با اتصاالت مناسب ثابت شده و حمل آن به صورت استاندارد انجام می گیرد. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۹ |
وسایل اطفاء حریق در دسترس بوده و دارای اعتبار می باشند |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
جمع امتیاز |
جدول شماره ۶ :اخذ استاندارد ۱۷۰۲۵ ISO |
نظر کارشناس / امتیاز |
امتیاز |
۱ |
سیستم مدیریت کیفیت در آزمایشگاه و استاندارد ۱۷۰۲۵ ISO استقرار یافته و منتهی به دریافت گواهینامهشده است. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
جمع امتیاز |
جدول شماره ۷: دستاوردهای آزمایشگاه |
نظر کارشناس / امتیاز |
امتیاز |
۱ |
برگزاری جلسات ، کالس ها ،کارگاه های آموزشی با استفاده از تجهیزات آزمایشگاه انجام گرفته است. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۲ |
طرح های پژوهشی معتبرکه داده های آنها با استفاده ازامکانات و تجهیزات آزمایشگاه انجام گرفته است. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۳ |
رساله و پایان نامه های اجرا شده توسط دانشجویان که داده های آن ها با استفاده از امکانات آزمایشگاه جمع آوری شده باشد. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۴ |
مقاالت پژوهشی بخشی از داده ها توسط تجهیزات آزمایشگاهی جمع آوری شده است. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
۵ |
ارائه خدمات آزمایشگاهی (درون دانشگاه و برون دانشگاه ) و به نحوی درآمد زایی از طریق سامانه لبزنت یا شاعا صورت گرفته است. |
|
۱۵ |
۱۰ |
۵ |
۰ |
جمع امتیاز |