مدیریت روابط عمومی-  اخبار و رویدادها
دوازدهمین دوره دانش افزایی و معرفت افزایی اعضای هیئت علمی برگزار شد دوازدهمین دوره دانش افزایی و معرفت افزایی اعضای هیئت علمی برگزار شد

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1399/7/15 | 
دوازدهمین دوره دانش افزایی و معرفت افزایی اعضای هیئت علمی دانشگاه با همکاری دفتر برنامه ریزی و توسعه آموزشی معاونت اموزشی و دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری طی روزهای سوم، نهم و دهم مهرماه سال جاری در تالار ابوریحان تهران برگزار شد.
در این دوره کارگاههای متفاوتی با عناوین آینده پژوهی تمدن اسلامی(توسط آقای دکتر منتظر القائم) ، نقش تمدنی اساتید در بیانیه گام دوم(توسط آقای دکتر باقر زاده)، نقش فرهنگی و ارزشی استاد( توسط حاج آقا هاشمی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری)، روشها و فنون تدریس ( توسط آقای دکتر حسین نژاد) و ارتباط با جامعه و صنعت (توسط آقای دکتر شیدایی) تدریس شد.
در روز چهارشنبه نهم مهرماه ریاست محترم دانشگاه و مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، در بین اعضای هیئت علمی حاضر شدند و صحبتهایی را بیان کردند:
حاج آقا هاشمی مسئول نهاد مقام معظم رهبری در ابتدا ضمن تشکر از حاضرین در جلسه گفتند: در این ایام کرونایی با رعایت پروتکل های بهداشتی  این جلسات برگزار می شود تا اثر بخشی آن بیشتر باشد.زیرا در جلسات معرفت افزایی موضوعات مفهومی مطرح می شود و برگزاری  غیر حضوری این جلسات از اثر بخشی آن  می کاهد.
ایشان در ادامه با اشاره به حدیثی از امام زمان(عج) که می فرماید هر گاه علمی می افتد علمی دیگر برافراشته می شود و هرگاه ستاره ای افول کند ستاره ای دیگر متولد می شود گفتند: این حدیث دو مفهوم دارد یکی اینکه مسیر رشد تعالی همواره وجود دارد و وابسته به افراد خاصی نیست و دیگر اینکه کائنات در حال زایش و گسترش هستند و سکون و ایستادن معنایی ندارد به خصوص که افراد علمی هدایتگر و چراغ های مسیر جامعه هستند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری هدف از برگزاری این جلسات را ایجاد بستری برای افزایش داشته ها و تبادل علم و دانش برشمردند.
حاج آقا هاشمی ادامه دادند: به طور کلی این دوره ها در چند بخش برگزار می شود. یکی بخشی معرفتی است که عمومیت دارد و دیگری بخش دانش افزایی است که در حیطه های مختلف اعم از مشاغل و فن معلمی مطالبی بیان می شود.
ایشان افزودند: در بحث جاری نیز در مورد آینده‌پژوهی تمدن اسلامی مطالبی توسط دکتر منتظر القائم بیان می شود بدین صورت که روند طبیعی تمدن ایران در قبل و بعد از اسلام را بیان می کند و اگر ما بخواهیم  مسیر خود را به درستی طی کنیم طبیعتا باید نگاهی به آینده داشته باشیم و  این سخن از مقام معظم رهبری که فرمودند ملت بزرگ ایران باید پیش بینی از آینده داشته باشند نیز نشان از اهمیت این موضوع دارد.
سپس آقای دکتر حبیبی با اشاره به آیه ۲ سوره مبارکه جمعه (هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیِّینَ رَسُولًا مِنْهُمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَهَ وَإِنْ کَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلَالٍ مُبِینٍ) گفتند: موضوع جلسات و نشست هایی که با هدف ارتقاء توانمندی های تخصصی و حرفه ای اعضای هیئت علمی تشکیل می شود به گونه ای است که استادان به یاد گذشته خود این بار در قالب شنونده در جلسه حاضر می شوند.
رئیس دانشگاه  اظهار داشتند: روی سخن اینجانب با استادان جدیدی است که پذیرفته اند به عنوان هیأت علمی در این دانشگاه خدمت کنند. همه انسانها از گذشته تا کنون به دنبال رشد و ترقی  بوده اند و یک اثر وجودی از خود به جای گذاشته اند اما به تعبیر قرآن اثر وجودی انسان چیست؟ انسانها در قالب مسئولیت های مختلف در جوامع کارهای گوناگونی انجام می دهند اما مگر از چند درصدآنها نام و نشانی باقی می ماند. با این دید ما مسئولیت بزرگی را پذیرفته ایم. چرا که در کسوت علم وارد شده ایم و دانستن، تنها کفایت نمی کند باید بدانیم آیا این علم باعث پیشرفت بشر می شود و در کجا اثر بخش تر است
ایشان عنوان کردند:  کسانی که در دانشگاه مشغول کار شده اند آمده اند تا آینده را بسازند. و در کنار آن وضع موجود را اصلاح نمایند. و این مهم با صرف وقت و انرژی، توکل داشتن و داشتن ویژگی ها مثبت اخلاقی و رفتاری حاصل می شود.
دکتر حبیبی افزودند: افرادی همچون دکتر شریعتی، شهید مطهری و شهید چمران به عنوان تک ستاره هایی هستند که در تاریخ کشور ما می درخشند. شهید چمران در اوج مرتبه علمی کلاس درس را رها می کند و برای مقابله با ظلم و دفاع از کشور  به صحنه می آید.
رئیس دانشگاه در ادامه گفتند: امروز، بعد از ۴۰ سال که از انقلاب اسلامی گذشته است ما به دستاوردهای شگرفی دست یافته ایم و در عین حال آسیب های درونی و بیرونی ما را تهدید می کند اگر می خواهیم این نهضت به سر منزل مقصود  برسد باید این آسیب ها را به حداقل برسانیم.
ایشان گفتند: از نگاه سایر کشورها، ایران کشوری؛ مقتدر، ظلم ستیز، حاضر در صحنه، متحد، کوشا در جهت خودکفایی و دفاع از مظلوم  است که  با نام امام خمینی(ره)، شهدا و شهید سلیمانی شناخته شده است.اما در نگاه داخلی آسیب  هایی وجود دارد که باید با کاستی ها و نگاه های غلط مبارزه کنیم.
دکتر حبیبی عنوان کردند: در چنین شرایطی مسئولیت ما نسبت به کسانی که انقلاب کردند سنگین تر است ما به عنوان قشر دانشگاهی لازم است جنبه های جهاد درونی را در خود ارتقاء دهیم تا بتوانیم یک مجاهد بیرونی باشیم.
ایشان افزودند: هدف از این کلام این است که باید فردی صالح برای امروز و فردا باشیم. و این فرد صالح در درون دانشگاه مسئولیت بیشتری نسبت به مردم عامه دارد زیرا وظیفه آگاه سازی نسل بعدی را نیز برعهده دارد.
دکتر حبیبی گفتند: رویکرد مقامات اجرایی کشور نسبت به این که دانشگاه باید به مدد اجتماع بیاید بسیار رویکرد خوبی است و این مسئله برای ما در ابعاد آموزش و پژوهش مسئولیت آفرین است.
رئیس دانشگاه در پایان گفتند: دانشگاه خوارزمی قبلا وظیفه تربیت دبیر را برعهده داشت که متاسفانه در گذشته با صلاحدید آموزش و پرورش این امر کنار گذاشته شد و بعد از آن دانشگاه در مسیر تبدیل به دانشگاه جامع حرکت  و از ۵ دانشکده به ۱۵ دانشکده ارتقا یافت  و در سال ۹۰ تغییر نام داد و این تاخیرها فرصت های زیادی را از دانش آموختگان و هیئت علمی دانشگاه سلب کرد اما امیدواریم با کمک اعضای هیئت علمی به دانشگاهی برتر تبدیل شویم چرا که پتانسیل آن را با جذب نخبگان علمی کشور دارا هستیم.
آقای دکتر منتظر القائم نیز در کارگاه آینده پژوهی تمدن اسلامی به مواردی از جمله : ضرورت تمدن سازی، میراث تمدنی، مولفه های تمدن سازی در قرآن مجید، راهکارهای طراحی مدل تمدن نوین، تولید گفتمان پویا برای انقلاب اسلامی، راهکارهای پیشرفت علمی، فداکاری و از جان گذشتگی حکمای اسلامی، اصلاح سبک زندگی و رفتار اجتماعی مردم و ... اشاره کردند.شایان ذکر است علاوه بر تالار ابوریحان در سالن های دیگر به طور همزمان کارگاهها برای اعضای هیئت علمی برگزار شد.

 
 
 
 
نشانی مطلب در وبگاه مدیریت روابط عمومی:
http://khu.ac.ir/find-21.6429.58630.fa.html
برگشت به اصل مطلب